De afgelopen jaren zoek ik steeds vaker naar alternatieve en natuurlijke geneeswijzen voor mijn gezondheidsklachten. Vroeger heb ik al zoveel medicatie in mijn lichaam gekregen, dat wil ik nu niet meer als het niet nodig is. Er is zoveel te vinden over natuurlijke genezing! Kruiden en planten, voedingssupplementen, therapieën zoals voetreflexologie en nu heb ik ook aromatherapie ontdekt.

Aromatherapie

Aromatherapie is het onderhouden en bevorderen van de gezondheid met behulp van essentiële oliën. Essentieel betekent dat de levenskracht van de boom of plant nog aanwezig is in de olie en zo wordt overgedragen naar mens en dier. Dit kan alleen als de olie 100% natuurlijk is. Elke olie heeft zijn eigen werking. Zo heeft zoete sinaasappel een positief effect op je stemming, is lavendel rustgevend en tea tree en eucalyptus zijn antibacterieel.

Miraflor Natural Products

Miraflor Natural Products is een familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de productie van eucalyptusolie. Dit doen zij op volledig biologische wijze. De oliën zijn 100% natuurlijk. Veel oliën die in Europa verkocht worden bevatten synthetische stoffen en chemicaliën, een stuk minder gezond! Miraflor verkoopt verschillende producten op basis van eucalyptus. Bekijk het aanbod op hun website. Ik mocht de eucalyptusolie testen.

Een roze pot met eucalyptustakken erin.

Eucalyptus

Eucalyptus staat bekend om zijn genezende en ontsmettende werking. Het wordt veel gebruikt in zalven om zo wondjes te desinfecteren. Ook in schoonmaakmiddel wordt het veel gebruikt, doordat het bacteriën doodt en het een frisse geur achterlaat. Eucalyptus is heilzaam bij luchtwegaandoeningen. Omdat ik zelf longproblemen heb en snel benauwd ben, is deze geur perfect voor mij. De donkere maanden komen er ook weer aan, dat betekent dat verkoudheid en griep op de loer liggen. Ik hoop dat ik deze zo lang mogelijk buiten de deur kan houden door regelmatig de eucalyptusolie te verstuiven in huis.

Mijn ervaring

Ik gebruik de olie door het te verstuiven in een aroma diffuser. Hierbij meng ik 5 tot 10 druppels olie in het bakje met water. De verstuiver zorgt dat het mengsel verspreid wordt in de lucht. Ik vind de geur heerlijk fris. Ik heb al eens eerder eucalyptusolie geroken maar dat was een goedkopere variant die niet 100% natuurlijk was, en ik kan echt verschil ruiken!

Mijn longen zijn mij heel dankbaar als ik de olie gebruik. Ze gaan openstaan en ik kan dieper ademen. Wanneer je verkouden bent zal deze olie ook heel fijn zijn. Je kunt het verstuiven in huis of gebruiken om te stomen boven een bak heet water.

Of het helpt om virussen buiten de deur te houden kan ik nu nog niet zeggen, maar het huis voelt wel heel fris en schoon als ik de olie heb gebruikt.

Winactie

Wil jij ook graag vrij blijven ademen dit seizoen? Dan heb ik leuk nieuws. Ik mag van Miraflor Natural Products een flesje eucalyptusolie weggeven! Wil jij kans maken om dit flesje te winnen? Dat kan als volgt:

Volg Love this Moment op Instagram en/of Facebook

Volg Miraflor Natural Products op Instagram en/of Facebook

Laat in een reactie onder de post weten waarom jij dit flesje graag zou willen winnen. Dit kan tot woensdag 31 oktober. Op donderdag 1 november zal ik de winnaar bekend maken!