Toen ik een jaar of zes geleden ontwaakte, nadat ik het boek ‘De kracht van het nu’ van Eckhart Tolle had gelezen, zag ik in dat wij mensen veel meer zijn dan alleen ons fysieke lichaam. We bestaan uit onze Ziel en ons lichaam. Het lichaam is een voertuig waarmee we deze fysieke wereld kunnen ervaren. Dit doen we onder andere door onze vijf zintuigen. Maar wist je dat we daarmee maar een klein deel ervaren van alles wat er om ons heen is?

Met onze Ziel zijn we verbonden met alles om ons heen. De Ziel is het bewustzijn dat is verbonden met het Universum, de Bron, God. Hoe je het ook wilt noemen. De Ziel is eeuwig en kiest er steeds voor om naar Aarde te komen om te ervaren en te leren. In een boek dat ik laatst heb gelezen wordt de reis van de Ziel beschreven vanaf het moment dat het lichaam sterft totdat de Ziel weer geboren wordt in een nieuw lichaam. Ik had nooit een helder beeld van wat er na dit leven zou zijn, maar nu voel ik dat wat ik nu weet klopt.

Jij bent niet je gedachtes, jij bent niet je lichaam, jij bent niet je ego. Jij bent degene achter dit alles die alles kan observeren. Wanneer je dit kunt zien, komt er innerlijke rust in je. Als Ziel ben je al helemaal heel en compleet en wil je een leven vol liefde, geluk, overvloed en groei. Ons ego denkt hier vaak heel anders over, we maken ons zorgen, denken in beperkingen en volgen onze gedachtes in plaats van onze Ziel. Dit komt omdat ons dit van jongs af aan al is aangeleerd. Baby’s en jonge kinderen staan nog in contact met hun Ziel maar het contact wordt steeds minder als we ouder worden.

Ken jij het stemmetje diep in je dat zegt wat je het allerliefst wilt? Luister jij al naar die stem? Of schuif je deze snel aan de kant en volg je je hoofd? De afgelopen jaren heb ik mijzelf aangeleerd om steeds meer naar mijn Ziel te luisteren. Daardoor kreeg ik steeds meer energie en plezier in het leven. Wanneer ik iets toch tegen mijn gevoel in ging doen, dan kreeg ik daar achteraf spijt van. Mijn Ziel is nu mijn beste raadgever. Ik doe bijna niets meer wat niet goed voelt.

Er gaat letterlijk een nieuwe wereld voor je open als je je gaat afstemmen op je Ziel. Er is nog zoveel meer om ons heen wat we in eerste instantie niet zien. Je gaat ervaren dat je deel bent van het Universum, dat je eeuwig bent. Dat energie nooit weg gaat, alleen maar van vorm veranderd. Dat wij mensen allemaal één zijn, alleen voelen we ons afgescheiden door onze ego’s. Wanneer je naar een ander kijkt, dan zie je in feite jezelf. We zijn één met de bomen, de dieren en Moeder Aarde. Is het je wel eens opgevallen dat bepaalde patronen overal terugkomen? De spiraalvorm van ons Melkwegstelsel, zien we terug in bepaalde bloemen en planten en in schelpen. De takken van een kale boom, lijken precies op ons bloedvaten- en zenuwstelsel. Alles is verbonden.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Dan zijn de boeken van Eckhart Tolle fijn om mee te beginnen. Je mag ook altijd met mij contact opnemen als je meer informatie wilt of vragen hebt.

Liefs,

Nayana